Live Zoom Class + Video Recording

Kelas Bina Laman Web WordPress dan WooCommerce

Ini adalah kelas online Zoom dalam Bahasa Melayu untuk kita sama-sama belajar dengan lebih mendalam tentang cara bina laman web menggunakan WordPress. Kita akan selongkar satu per satu fungsi yang ada supaya kita boleh bina laman web kita sendiri!

Kelas ini sudah disertai oleh 60 orang pelajar!

Kelas ni sesuai jika anda:

Profile Photo HafiziAzmi.dev

Hafizi Azmi

Instructor

Hai semua! Saya Hafizi, seorang web programmer di sebuah syarikat startup di Shah Alam, Selangor.

Kelas ni mungkin tidak sesuai jika anda:

Kita akan buat sama-sama, langkah demi langkah bermula dari mendaftar web hosting sehingga siap 1 laman web e-commerce yang anda bina sendiri.

Kalau anda tak mahu beli web hosting pun tak apa. Kita akan gunakan local desktop environment (setup komputer kita menjadi server) dan install WordPress di dalam laptop kita. Yang penting, anda boleh install WordPress & sama-sama follow topik yang kita ajar.

Oh ye, kalau anda nak

DISKAUN TAMBAHAN,


Jom sertai komuniti
Pengaturcaraan.com!

Saya akan kongsi tips programming, promosi & diskaun untuk program akan datang.
Anda juga bakal mendapat e-book PERCUMA
Quick Start: Roadmap Menjadi Programmer (BM)” (akan datang)

Ini contoh harga selepas anda guna kod diskaun:
Pakej Kelas Asas:
RM 57 —> RM 47 sahaja!

Saya jamin anda hanya akan jumpa harga kelas macam ni kat sini sahaja.
Sebab saya dulu pun susah nak cari kelas untuk belajar buat website, dalam Bahasa Melayu.
Kalau ada pun, yuran dia tak mesra poket (masa tu masih student lagi…)

Tapi diskaun ini terhad untuk 
50 pendaftaran terawal sahaja ye. Cepat tebus!

Kalau anda dah dapat kod diskaun, 
jom pilih pakej mana yang sesuai dengan anda.

Komuniti Pengaturcaraan.com

Dapatkan Senarai Semak (Checklist): 20 Langkah Lajukan Website secara PERCUMA di sini!

Pilih 1 Pakej Kelas WP 101

01. Akses Kelas Sahaja

• Online (Zoom)
• Sabtu & Ahad (20 & 21 Julai 2024)
• 9.30 am – 1.30 pm

*NP 
(RM 57)

Pakej Asas WP 101

RM 47

02. Akses Kelas + Premium Content

• Online (Zoom)
• Sabtu & Ahad (20 & 21 Julai 2024)
• 9.30 am – 1.30 pm

*NP 
(RM 87)

Pakej Premium WP 101

RM 77

Online Class Access HafiziAzmi.dev

Kandungan

  • Jenis-jenis laman web
  • Kenapa guna WordPress
  • Local Environment vs. Production
  • Domain & Hosting
  • Setup: Theme Customization & Menu Bar
  • Post, Pages
  • Essential Plugins
  • Recommended Settings
  • Jenis-jenis Page Builders
  • Bina Corporate Website – Home, About, Contact
  • Bina Landing Page
  • Setup: Email & Forms
  • Prospects & Leads Collection
  • Fungsi e-dagang menggunakan WooCommerce
  • Jenis Produk atau Servis
  • Bina e-Commerce Website
  • Setup: Payment Gateway
  • Setup: Shipping Basics
  • Checkout Fields
  • One Page Checkout
  • Coupons
  • Sesi Q&A + Extra tips*
  • Wrap Up

Testimoni

Testimoni 1 Kelas WordPress 101 HafiziAzmi.dev
Testimoni Encik Ravi HafiziAzmi.dev

Dah sedia?

Belum mahu daftar lagi?

Okay, tak apa. 

Anda juga boleh join komuniti Pengaturcaraan.com yang saya bina di sini. (FREE ~)

Saya akan kongsi e-book, tips programming, promosi & diskaun untuk program akan datang.